Регулярно випікаючи хліб, багато хто замислюється про те, щоб навчитися робити це без дріжджів. Причини для цього можуть бути різні — у когось алергія, хтось знаходить, що тільки бездріжджова випічка корисна, хтось не може терпіти їх запах. Вихід з цієї ситуації є — і це закваски.
Їх можна купити, або приготувати своїми руками. Для економії часу можна навіть зробити це тільки один раз, після чого використовувати частину закваски для хліба, а частину залишити. Вважається, що закваска чим старше, тим сильніше.
Якщо, ви боїтеся, що без дріжджів хліб не підніметься також добре, як на дріжджах, спробуйте поступово знижувати їх кількість, поки не зможете відмовитися повністю. За цей час і властивості закваски посиляться, і рецепт буде вже добре відпрацьований. Також, варто врахувати, що час вистоювання потрібно збільшити приблизно до 4 годин, якщо ви плануєте займатися випічкою на заквасці. Зберігають її в прохолодному місці, накривши марлею. Також підійде кришка, тільки в ній потрібно проробити дірочки, щоб закваска дихала.
Домашня закваска може мати багато варіантів приготування, в залежності від традицій регіону, а також особливостей страви, яке ви хочете приготувати. Вона може бути суха, сирна, мезофільна, з борошна. Багато хто віддає перевагу просто купити готову, особливо затребувана Евіталія, але насправді приготування забирає не так багато зусиль, як може здатися.
Рецепт кефіру закваски:
За пару днів до випічки хліба підготуйте закваску. Виставте її в теплій кімнаті на стіл і дайте годину на дозрівання. Потім в рівних кількостях потрібно додати кефір, також знадобиться пшеничне або житнє борошно. Загальна кількість має становити близько 1,5 мірної чашки. Ретельно розмішайте, грудочок залишитися не повинно і залиште розбухати в теплі на кілька годин. Потім закваску знову потрібно прибрати в холодильник, і повторити процедуру через добу.
На третій день знову проведіть підгодівлю, але залиште довше на столі. Це призведе до активного бурління закваски, розмішуйте її кілька разів. Після цього можна приступити до випічки, для цього підійде хлібопічка.
Ви можете експериментувати з рецептами, є ще "вічна" закваска, картопляна і т. Д. Або придбати вже готову, що допоможе істотно заощадити час.
Можна приготувати закваски в домашніх умовах, а можна купити в аптеці. Найбільшою популярністю користуються Евіталія, Наріне, Vivo.
Великий вибір, аналоги відомих виробників, доступні ціни пропонує "Аптека24". У нас ви знайдете закваски для хліба, для квасу, для йогурту, для сиру, для кефіру, для сиру, зможете приготувати житній паску. Просто введіть назву «в пошук», і ви отримаєте максимально детальну інформацію та можливість швидкого замовлення.
Закваски | Ціна |
---|---|
Закваска бактеріальна Good Food Сир 1 г №5 | 82,8грн |
Закваска бактеріальна Good Food Нарині 1 г №5 | 79,6грн |
Закваска бактеріальна Good Food Йогурт Фітнес 1 г №5 | 100,5грн |
Закваска бактеріальна Good Food Біфідокомплекс 1 г №5 | 84,3грн |
Закваска бактеріальна Good Food Симбіотик 1 г №5 | 101,2грн |