0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

В яких продуктах багато вітаміну С?

Оновлено
apteka24

Офіційна відповідь

від apteka24.ua

Вітамін С або аскорбінова кислота є незамінною органічною сполукою організму людини. Він має низку унікальних властивостей, які роблять незамінний внесок у здоров'я людини. Основною якістю аскорбінової кислоти є придушення окисної дії вільних радикалів, оскільки ця речовина є одним із найвідоміших і найсильніших антиоксидантів. Розглянемо, у яких продуктах багато вітаміну С.

Аскорбінова кислота природно міститься в таких продуктах:

  • перець солодкий (болгарський) (250мг/100г);
  • смородина (200 мг/100г);
  • обліпиха (200 мг/100г);
  • яблука (165 мг/100г);
  • кріп (100 мг/100г);
  • петрушка (150 мг/100г);
  • ківі (180 мг/100г);
  • брюссельська капуста (120 мг/100г);
  • броколі (136 мг/100г);
  • шипшина (1200 мг/100г);
  • солодкий перець (250 мг/100г).

Препарати вітаміну С у синтетичному вигляді слід приймати згідно з інструкцією, дотримуючись дозволеного дозування. Передозування може призвести до неприємних наслідків, особливо до шлунково-кишкових розладів.

Джерела

Vitamin C /Drugs (англ.)

pharmacist
Безкоштовний чат з досвідченим фармацевтом

Опишіть симптоми або потрібний препарат — ми допоможемо підібрати його дозування чи аналог, оформимо замовлення з доставкою додому або просто проконсультуємо. Ми — це 28 фармацевтів і 0 ботів.

Так ми завжди будемо з вами на зв'язку і зможемо поспілкуватися в будь-який момент.

Опишіть симптоми або потрібний препарат — ми допоможемо підібрати його дозування чи аналог, оформимо замовлення з доставкою додому або просто проконсультуємо. Ми — це 28 фармацевтів і 0 ботів.

Так ми завжди будемо з вами на зв'язку і зможемо поспілкуватися в будь-який момент.

Онлайн: 08:00 - 21:00, без вихідних